Het "Hertog van Brabant"-project is in de eerste plaats bedoeld om een bijdrage te leveren aan de structurele nood aan technisch personeel, dus ook de nood aan personeel in de railvoertuigindustrie waarvan vertegenwoordigers in Brabant dergelijke bedrijven op maar liefst vijf locaties, Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en Eindhoven, gevestigd zijn. Samen met overkoepelende organisaties in de metaalindustrie zoals techniek platforms is een spectaculair project zoals het bouwen van een stoomlocomotief opgepakt om jonge mensen op een indringende manier van de voordelen van een technisch beroep bewust te maken.

het project wordt voorlopig op twee plaatsen geconcentreerd; de bouw in Tilburg en het ontwerp- en theoretisch traininggedeelte in Breda. Het is de bedoeling dat een MBO restauratieopleiding onderdeel van het project gaat uitmaken. Ook de mogelijkheid om seminars en machinistenopleidingen te geven is aanwezig.

Alles bij elkaar genomen is het de bedoeling dat het project op de eerste plaats een opleidng- en kenniscentrum wordt voor de railvoertuigindustrie. Het bouwen van een stoomlocomotief is daarbij wel spectaculair maar moet tevens bijdragen tot interesse voor de moderne railvoertuigtechniek.

                               

 

 

 

                                                      

HOME

VOORGESCHIEDENIS                           

BOUWTECHNIEK

LOCATIE

DE PARTNERS

BCH 2018

WAT NA DE HERTOG?

DE MAATSCHAP

CONTACT

               

.ENGLISH SUMMARY